Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek, események

 

 Tüntetésre hívjuk Önöket április 9-én 15.00 órától a Kossuth tér tuntetes-matrica.jpgMiniszterelnöki Hivatal előtti parkolójába, ahol tiltakozunk a létminimum alá szorított többségi társadalom helyzete ellen, és követeljük az alapvető létfeltételek biztosítását, és a kötelező állami szolgáltatások helyreállítását. A tüntetés napját követő hét hétfőjén "SZÉL IRÁNY" terv címmel egy követelést nyújtunk át a kormánynak, valamint a tüntetésen megbeszéljük, hogy a demonstráción kívül még milyen kényszerítő eszközökkel hassunk a kormányzatra, ha ez ügyben rövid időn belül nem tesz a helyzet javulását eredményező intézkedéseket.

 A tüntetésen előre rögzített hanganyagot tervezünk közzé tenni, amely azokat a problémákat mutatja be, amelyek ma a lakosság nagyrészét érintik. Kérjük, ha van olyan üzenete, amelyet maximum 5 mondatban meg tud fogalmazni, és annak nyilvánossá tételét kéri, küldje el az E-mail címünkre: refor2011@gmail.com!

 A Létminimum tervet hamarosan ezen az oldalon közzétesszük.

 

 

A Létminimum tervet április 12-én a tüntetést követően néhány nappal adjuk át a Miniszterelnökségnek.

LÉTMINIMUM TERV


Az ország többségi társadalma számára a Fidesz kormány nem hozta meg sem a gazdasági felemelkedést, sem az állami feladatok egyre javuló hatásfokú, és minőségi funkcionálását. A kormányzati intézkedések a hazai dolgozó, vállalkozói réteg számára a kilátástalan jövőt, és az élhetetlen jelent teremtette meg, amelyet csak egy olyan kormányzat folytathat így tovább, amely az éhséglázadások fellángolásában és a polgárháborús helyzet kirobbantásában érdekelt. A szociális összeomlást eredményező ámokfutás megállítása érdekében készítettük ezt az ajánlást, amely a csődhelyzet további fokozását nyújtófikciókon alapuló „Széll Kálmán Terv” csupán hangzásbeli hasonmása, ám azokat a társadalom számára súlyos problémákat okozó pontokat vázolja fel, amelyek haladéktalan pozitív irányú megváltoztatása immár halaszthatatlan.


Üzemanyag ár
-A legelterjedtebb üzemanyagok -95-ös benzin árának 230-Ft/L, a gázolaj árának 200-Ft/L- történő maximalizálása, amelynek emelését csak a nemzetközi kőolaj ár emelkedésével egyenlő arányban eszközölheti bármely hazai üzemanyag forgalmazó, és a nemzetközi ár csökkenését azonnal köteles követni.


Háztartási rezsiköltségek
-A gáz árát 60-Ft/m3-árban maximalizálni
-A vezetékes víz árát 150-Ft/m3-árban maximalizálni
-A villanyáram árát 20-Ft/KWH-árban maximalizálni


Munkabérek:
A minimálbért a napi 8 órás munkaidőben a képzettség nélkül végezhető munkák esetében 130 000-Ft/hó-ban meghatározni, és eltörölni a kiskapukat jelentő részmunkaidős lehetőségeket. Az összes többi szaktudást igénylő munka esetén a minimál bér fölötti fizetés megtartását kötelezni.


Vállalkozók
A vállalkozók adminisztrációs költségeinek, és bürokratikus terheinek csökkentése érdekében a munkavállalók önadózásra váltása érdekében új adózási rendszer létrehozása. Az ÁFA megszűntetése, az illetékek megszűntetése. A jövedelemadó 20%-ra emelése mellett a többi adónem felszámolása.


Segélyek
A segélyosztó rendszerek felszámolása, a munkavállalás serkentése, az előbbi intézkedések következtében ugyanis a vállalkozói kedv is emelkedni fog, tehát új munkahelyek létesülnek.

Családok
A családokban a gyermeket vállaló anyák a szülést követő 3 évig teljes fizetést kapjanak.


Munkaügy
A munkanélküli segély maximálisan 5 hónapig legyen igénybe vehető, és csak legalább 5 évi munkaviszony után lehessen igénybe venni. A munkaügyi központok hatékonyságát ellenőrizzék, ezért érdekük legyen a náluk regisztráltak mielőbbi munkához jutását elősegíteni.
 Új, a kiskapukat kizáró, egyértelmű és egyszerű munkatörvény létrehozása.


Pénzügy
Állami bank létrehozása, amely maximum 10%-os kamatra bocsájt hitelt a magyar állampolgárok részére. Ezzel felszámolhatóak az adósságcsapdák.


Állami funkciók
Az egészségügy, az oktatás a közrend és közbiztonság, a tűzoltó és katasztrófavédelem azonnali fejlesztése, amelybe az ott dolgozók bérfejlesztése, a korszerű eszközök beszerzése, és az adott területek egyszerű, egyértelmű jogi szabályozása tartozik.

Tatár József és Fáber Károly beszélgetése a pillanatnyi állapotokról default.jpg